WHERE TO EAT IN ROME & GLUTEN FREE RESTAURANT

Italian lähes joka ikisestä ravintolasta saa pitsaa ja pastaa - what a suprise. Tuohon kun lisätään vielä salaatti niin siinä taisi olla mun ruokavalio viikon ajan Roomassa. Tietenkin Roomasta löytyi kaikenlaisia ravintoloita, mutta oli sitten vaikka Sea Food -ravintola listasta löytyi myös pastaa. Vaikka noin kerran päivässä pastaa tuli syötyä silti kun kokeili aina eri täytteillä ja kastikkeilla ruokaa oli se aina erilaista ja hyvää!

Hintataso ravintoloissa vaihtelee suuresti. Normaali hintataso Ristoranteissa pastalle ja pitsalle oli noin 7€-14€. Kun ravintoloita alkoi nälän tuntuessa etsimään huomasi miten hinnat vaihtelivat - joka toisessa ravintolassa sama annos saattoi olla 4€-5€ kalliimpi kuin muissa. Kun nälkä yllättää ei siis kannata jäädä heti ensimmäiseen vastaan tulevaan ravintolaan :).

Hyvä varautua myös lisämaksuun kaikissa ravintoloissa. Itse en selvyyttä vieläkään asiaan saanut onko lisämaksu tippi vai vero. Ravintolasta riippuen summa saattoi olla 5% tai 10% lisää loppusummaan tai 1€ tai 2€ korotus henkilöä kohden. Meitäkin oli matkassa 3, ja pahimmillaan laskuun tuli lisähintaa maksettavaa 6€. Myöskään laskuja ei saanut tilattua erikseen mikä kummastutti, laskut saimme ainoastaan yhdelle kuitille vaikka pyysimme sen kolmeen osaan. 


Kyselimme monista ravintoloista myös gluteenitonta ruokaa ja normaalisti pastaa/spagettia sai melkein joka paikasta gluteenittomana. Löysimme Voglia (Via dei Giubbonari 33, Rome) ravintolan keskustasta, jostai sai kaikkea gluteenittomana. Oli pastaa, pitsaa, jälkiruokia gluteenittomina sekä juomia esimerkiksi olutta ilman gluteenia! Hinnatkaan eivät olleet korkeita (vaikka olisi luullut), kaikki annokset olivat noin 8€-10€ ja ravintolasta sai myös ruokaa joka sisältää gluteenia. Kaupoissa oli myös eriksee hyllyt, joista sai paljon gluteenitonta ruokaa. 



Ei kommentteja