PACKING FOR ROME

Ciao! Huomenna suunnataan nokat kohti Helsinki-Vantaan lentokenttää ja sieltä meijän kone lähtee Italiaan! Itse en oo koskaan käynyt Roomassa tai edes Italiassa. Italiaa puhun sen verran mitä lukion 1. kurssin italiankielestä on jäänyt mieleen (eli toisinsanoen tervehdyksiin se jääkin). Ymmärrän kuitenkin jonkin verran enemmän italiaa, sillä osaan espanjaa jo aika hyvin ja sitä pystyy soveltamaan joissakin tilanteissa italian kieleen. Tää Rooman matka on mun kesän kohokohta ja odotan innolla sitä lämpöä ja niitä kaikkia nähtävyyksiä mitä Roomassa on!

Olen todella huono pakkaaja. Viivytän pakkaamista aina viime tippaan ja yleensä pakkaankin vain muutaman tunnin ennen reissulle lähtöä. Olen ottanut uuden käytännön pakkaamisen suhteen, sillä edellisellä kerralla multa jäi niin paljon kaikkea tärkeää matkasta. Tällä kertaa ajattelin pakata tosissaan ja ajatuksella sekä näyttää vähän samalla mitä mä yleensä reissuun kannan mukanani. Sain (luojan kiitos) matkalaukkuni tänään takaisin korjattavalta, sillä siitä oli toinen kahva lähtenyt irti (iso kiitos Malagan henkilökunta<3).

Tein kalenteriini ihan perinteisen listan, mihin kirjotin noin viikon verran kaikkea mitä tuli mieleen, jota luulen tarvitsevani sitten reissussa. Laukkuun jäi vielä aika paljon tilaa, joten voi hyvällä mielin ostaa tuliaisia ja muuta kivaa Roomasta! Berliinissä ollessani tuo kaikkien ostoksien pakkaaminen laukkuun oli hieman hankalaa :D Tärkeimmät asiat (heti passin, rahojen tms. jälkeen), jotka pakkaan heti mukaan on siis aurinkorasvat sekä hatut. Kolminkertaisena auringonpistosmestarina muistan nykyään aina ottaa hattuja mukaan!
Kuten Berliinissä, latasin puhelimeen Rome Travel Guide and Offline City Map sovelluksen. Mielestäni sovellus toimi erittäin hyvin aikaisemmin, joten kokeillaan miten se Italiassa toimii.
Kartasta siis näkyy missä kohtaa olet sillä hetkellä ja voit valita paikan johon haluat mennä eikä tähän tarvitse edes internetyhteyttä!

Varatessani hotellin Booking.com sivustolta, sain valita haluanko ilmaisen matkaoppaan Roomaan. Matkaoppaan pystyi myös lataamaan, jolloin sitä voi käyttää offline-tilassa. Oppaasta löytyi hyvin tarvittavaa tietoa ja etsinkin jo ennen reissua julkisen liikenteen oppaita ja tietoa niistä. 
Kuten mainitsin, Rooma on mun tän kesän kohokohta. Haluaisin kuulla ootteko lähdössä jonnekin ulkomaille ja mitkä on teijän kesän kohokohtia mitä odotatte innolla?

4 kommenttia

  1. Oi toi Tuhat loistavaa aurinkoa on niin hyvä kirja! :) Mä harvoin luen, mutta tykkäsin tosta!
    Mulla itellä Nizzan reissu edessä, niin odotan innolla! *o*

    ❀ Cinderella Days ❀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ennen luin itsekin vähä enemmän ku nykyää tuntuu ettei oo aikaa mut sit ku hyvä kirja löytyy nii sit jaksaa lukee! :) oi Nizza kuulostaa ihanalta! Se on mullakin listalla missä haluan vielä käydä! Kiitos kommentistasi<3

      Poista
  2. Toivottavasti sulla on kiva reissu! :) Ihana toi kalenteri <3

    http://therewillbesunshine-emilia.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon <3 Kalenterin oon ite suunnitellut se on persoonallinen kalenteri!

      Poista