EXCEL ROMA MONTEMARIO

Ciao Roma! Vihdoin kotona ja innoissani, että pääsen kertomaan mun kuluneesta matkasta! Rooma oli todella ihana kaupunki ja Italian kulttuurikin oli mielenkiintoista, sillä en Italiassa aikaisemmin ole käynytkään.

Hotelli jossa yövyimme oli Excel Roma Montemario ja hotellin varasimme Booking.com sivustolta. Omat kriteerimme hotellin valintaan oli: aamiaisen tulisi sisältyä hintaan sekä hotellissa pitäisi olla uim-allas. Näin heinäkuussa Italiassa oli todella kuuma ja halusimme myös ottaa aurinkoa, joten uima-allas oli aika ehdoton. Suurimmaksi osaksi päivästä lämpötila oli yli 30 astetta, joten altaalla makoilu aamupäivästi oli parempi vaihtoehto kuin lähteä kaupungille hikoilemaan. Uima-altaalla saimme pyyhkeet, jotka lopuksi palautettiin altaalle. Uima-altaassa ei saanut uida ilman uimahattua,  joka meitä ainakin hieman huvitti. 

Meillä oli kolmen hengen huone, joka myös rajoitti hieman hotellitarjontaa Roomassa. Loppupeleissä hotellin hinta-laatu suhde oli hyvä, sillä vaikka hotellimme olisi voinut olla parempikin, oli se silti halpa. Huone oli pääosin tarpeeksi tilava ja siisti, ainoa huono puoli huoneessa oli suihku. Suihku oli todella todella pieni sekä suihkun saumoista saattoi huomata pieniä homeen merkkejä.
Hotellin asiakaspalvelu oli mielestäni hieman outoa, niinkuin itseasiassa koko Roomassa. Jos vertaan palvelua esimerkiksi Espanjaan (siellä kun on tullut käytyä niin monesti), oli palvelu huomattavasti huonompaa. Kassat ja ravintoloiden työnteijät olivat todella niukkasanaisia ja silmiin katsominen tuntui pelkältä haaveelta. Hotellimme respassa oli parhaat asiakaspalvelija: he olivat ystävällisiä, mukavia ja osasivat auttaa aina, mitä tahansa kysyimmekään.

Hotellin sijainti oli meille hyvä, se sijaitsi noin 6 kilometrin päässä keskustasta. Bussipysäkki oli aivan hotellimme edustalla, josta pääsi keskustaan sekä busseja tuli hyvin noin 15 minuutin välein. bussimatka kesti päätepysäkille 25-30 minuuttia ja siitä pysäkiltä käveli 10 minuutissa lähimmälle metroasemalle.

Aamiainen hotellissa oli mielestämme liian niukka ja olisi voinut olla parempi. Päivällä kävelimme lähimpään ravintolaan, sillä hotellin ravintola aukesi illalla klo 19.30. Altaalta olisi saanut joitakin ruokia, tosin nekin olivat mikroruokia jotka lojuivat baarin tiskillä. Ei kiitos. Muutaman kerran kun emme olleet iltaa keskustassa söimme hotellimme ravintolassa ja ruoka oli todella hyvää! 
Jos yövyt Roomassa tärkein asia mitä sinun tulee tietää:  yöpymisen lopuksi maksetaan uloskirjautumisen yhteydessä kaupunkivero joka on 6€/ yö / henkilö

Onko teistä joku käynyt Roomassa aikaisemmin ja millaiset fiilikset teille kaupungista jäi? Vai onko kenties joku lähdössä Roomaan tulevaisuudessa? :) Lisää postauksia tulossa vielä Roomasta, joten pysykää kuulolla!

Arrivederci!

2 kommenttia