ROME CITY

Kuten jo mainitsin, halusimme vähän sitä rantaloma -tunnelmaa matkallemme vaikka olimmekin Roomassa, jolloin halusimme uima-altaan hotelliin. Tällaista vaihtoehtoa emme keskustasta löytäneet, joten tuli tyytyä hotelliin joka oli keskustan ulkopuolella. Onneksemme liikenneyhteydet olivat erittäin hyvät! 

Kävelimme hotelliltamme vain muutaman sadan metrin bussipysäkille ja siitä meni busseja noin 15 minuutin välein keskustaan, jossa oli meidän päätepysäkkimme. Bussilippuja pystyy Roomassa ostamaan ainoastaan kioskeista ja tupakkakaupoista. Hintaa lipulla on 1,50€, ja se on voimassa yhden matkan joka kestää max. 100minuuttia. Tämä lippu oikeuttaa myös metroon. Aluksi emme osanneet käyttää lippukonetta itse bussissa ja lopulta tulimme siihen tulokseen että lippujen ostaminen on turhaa (kaikki paikallisetkaan eivät näyttäneet bussilippua omistavan). Metroon ei tosin päässyt ilman lippua, ja joissakin paikoissa tarvitsee myös lipun kun haluat metrosta ulos.

Rooman kaupunki oli aivan ihana ja itse ainakin koulussakin tykännyt lukea historiaa, niin tosissaan nähdä kaikki nähtävyydet jotka ovat esimerkiksi Antiikin Rooman ajalta, ja muistella niitä tarinoita joita on kuullut. Kiertelimme neljänä päivänä keskustassa ja se riitti mielestäni hyvin, sillä kävelimme koko ajan ja nähtävää oli. 
Jos tykkää shoppailla, Roomassa sitä saa tehdä ja paljon jos haluaa. Onnistuimme matkamme ajankohdassa niinkin hyvin, että kaikissa kaupoissa (lukuunottamatta näitä kalleimpia Prada, Louis Vuitton...) oli hyvät alennusmyynnit!  50% alennus oli yleisin, mutta siitäkin ylöspäin vielä alennuksia nousi. 

Saimme kartan hotellimme respasta ja sitä oli todella helppo lukea ja suunnistaa oikeaan suuntaan. Piazza del Popololla sijaitsee Leonardo da Vincin museo, ja sisäänpääsymaksu oli muistaakseni 10€. Espanjalaiset portaat olivat meidän harmiksemme remontissa, ne sijaitsevat lähellä metroasemaa Spagna. Kirkkoja ja muistomerkkejä löytyy Roomasta mielin määrin. Colosseum oli myös aivan mahtava. Harmiksemme (taas) jonot sisälle colosseumiin oli ainakin 3tunnin mittaiset, joten päätimme luovuttaa sen suhteen (en siis osaa sanoa paljonko sisäänpääsymaksu olisi).

2 kommenttia

  1. Tosi kiva lukea sun Rooma postauksia, kun ollaan kolmen tytön porukalla lähdössä sinne ensi maanantaina eli tasan viikon päästä. Kävittekö te testaamassa Rooman yöelämää, että onko minkäänlaista tietoa missä olisi paras meno? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan yöelämässä ei oltu mutta meidän respasta osattiin neuvoa että vatikaanin alapuolella ja hieman vatikaanissakin löytyisi baareja. Käytiin muutamat drinkit juomassa siinä vatikaanissa mutta sieltäkin tosi harvoista paikoista sai coctaileja ja käytännössä kaikista ravintoloista sai ainoana alkoholijuomana olutta tai viiniä. Kiitos kommentistasi!<3

      Poista