TRAVELING ALONE


Mielessäni on jo tovin ollut pieni haave yksinmatkustamisesta. Olen ainoastaan lentänyt yksin, mutten ikinä ollut matkakohteessa yksin. Aina ei ole helppo saada matkaseuraa ja useimmiten esteenä ovatkin esimerkiksi raha, koulu, työt... Yksinmatkustaminen on ollut aina jännittävä ajatus, ja olen kuullut että jokaisen tulisi matkustaa edes kerran elämässä jonnekin yksin.

Pienenä esteenä ainakin itselleni on uskallus. Päässä on kahdenlaisia ajatuksia - hyviä ja huonoja. Ajatus tuntuu jännittävältä ja hienolta, mutta samaan aikaan pelottavalta ja kamalalta. Ja miten kauas yksin uskaltaisi lähteä? Viihdyn myös omissa oloissani ja minulle sen oman ajan löytäminen on ihanaa. (Jos olet ihminen, joka inhoaa yksinolemista ja kaipaa aina seuraa suosittelen jättämään tämän asian pois mielestä) Itse kohteessa voisi taas tehdä juuri sitä mitä itse haluaa, ei olisi ketään kertomassa mitä saat tai et saa tehdä.

Itse en ole vielä kokenut niin sanottua extempore matkustamista. Haaveena on vielä joskus etsiä netistä matkoja ja lähteä samana päivänä matkalle! Tai sitten mennä suoraan lentokentälle ja sieltä arpoa joku matka. Tämä on itselläni bucketlist:llä, eli asia jonka haluan kokea/tehdä elämäni aikana.

Onko kukaan teistä matkustanut yksin? Tai onko kenties joku lähdössä yksin reissuun? Haluaisin kuulla kokemuksia ja mielipiteitä teiltä!

4 kommenttia

  1. Itse olen kesällä, ehkä muuttamassa Suomeen yksin. En ole aiemmin ikinä asunut Suomessa vaan asunut koko ikäni ulkomailla. (Belgiassa & Moskovassa).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Jännittävää kuulla, että joku ei ole asunut Suomessa :)

      Poista
  2. Suosittelen ehdottomasti koska ne kokemukset ja ihmiset joita kohtaa on aivan mahtavia. Joskus niistä voi jopa tulla elämänpitusia ystävyyksiä. Ite oon lähteny Saksaa kahen tunnin varotusajalla Saksaan ku mulle soitettii Skypellä et ostettii sulle kaheks vkoks lennot Saksa-Hel-Saksa ja lähin enkä kadu todellakaan ollenkaan!! Kannattaa alottaa turvallisista ja tutuista maista kuten Saksa,Ranska tai Hollanti tms ja sit siirtyy kaukomaihi jos tuntuu omalta juttulta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähä ihana juttu! Tietenki jos tommonenki tilanne tulisi, tai oon miettinyt et jos sukulaisia/ystäviä asuisi ulkomailla niin olisi ehkä helpompi lähteä ja kokeilla vähän sen kautta. Kattoo nyt vielä mitä elämä tuo tullessaan ja jos tuliski joku hyvä mahdollisuus! :)

      Poista