TALLINNA & PÄRNU



Päätettiin tyttöjen kanssa lähteä Viroon pitkästä aikaa (itsellä edellisestä kerrasta onkin reilusti yli vuosi!). Mietittiin kovasti, että olisi kiva tehdä jotain mitä ei olla ennen tehty tai käydä jossain, missä kukaan meistä ei ole ennen käynyt! Siitä saimme idean lähteä käymään Viron kesäpääkaupungissa Pärnussa. Pärnuun ajaa autolla noin 1h 45minuuttia, joten päätimme ottaa auton mukaan helpottaaksemme matkaa! Omassa puhelimessani toimii netti Pohjois- sekä Baltian maissa joten löysimme helposti perille Iphonen Kartat -sovelluksen avulla. Pieni varoituksen sana: virolaiset kuskit ovat hulluja. Ajaessa täytyy oikeasti keskittyä pelkästään liikenteeseen, sillä itselläkin jätti muutamaan otteeseen sydän löymättä, kun tuli paha tilanne eteen.


Pärnun rannalla olen ehdottomasti aina halunnut käydä! Sää suosi meitä osittain - aurinko paistoi aina välillä, mutta oli silti pilvistä - lämpöasteita oli kuitenkin jopa 25! Suuntasimme Pärnussa ensimmäisenä kauppaan ostamaan eväitä, jonka jälkeen menimme rannalle "picnicille". Rannalla oli melko tuulista, mutta emme antaneet sen haitata! Vaalea hiekka, sininen taivas.. Ranta itsessään oli ihana paikka olla! Ajoimme rannalla myös kahdenistuttavia polkuautoja puolen tunnin ajan, jolloin kiersimme hieman pidemmälle rantaan. 

Pärnu oli ihanan pieni ja vanha kaupunki. Suurin osa rakennuksista ja taloista olivat erittäin vanhoja ja ohi mennessä niitä ei voinut muuta kuin ihastella! Jos olette kyllästyneet käymään Virossa (alkoholia hakemassa), suosittelen ehdottomasti käymään Pärnussa. Pärnu on myös tunnettu lukuisista kylpylähotelleist, jossa ihmiset viettävät kesälomiaan. Tallinnasta on myös helppo löytää perille, vaikka ei olisikaan puhelimessa karttaa jotai käyttää. 


Perinne mikä itseltä löytyy kun Tallinnassa käy on päästä syömään Vapianoon. Vapiano sijaitsee lähellä satamaa, eikä siellä ole ollut ikinä jonoa, joten tietää että saat ruokaa nopeasti. Helsingin Vapiano ei itseä houkuta ollenkaan sillä muutaman kerran siellä käyneenä olen odottanut kiljuvan ruokahaluni kanssa ruokaa jopa yli tunnin. 

Seilasimme Tallink Siljalla ja aikaa meillä oli maissa 12,5h. Aika riitti erittäin hyvin koko päivän reissuun, eikä missään vaiheessa ollut tunnetta että pitäisi kiirehtiä tai emme ehdi takaisin laivalle. Ehdimme ruokailun jälkeen vielä kierrellä Tallinnassa ja shoppailla. Päivä oli pitkä, ja mikään ei voittanut sitä tunnetta kun 22h jälkeen pääsi omaan sänkyyn nukkumaan.




2 kommenttia

  1. Paljon maksaa ottaa auto viroo mukaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Matkustimme Tallink Siljalla ja perus matkahinnan lisäksi tuli autosta lisähintaa 34€ per suunta.

      Poista