MOTHER'S DAY IN SWEDEN

Kuten otsikosta saattoikin päätellä vietimme äitienpäivää Tukholmassa tänä vuonna. Olin matkalla siskoni, äitini ja mummuni kanssa. Lensimme Tukholmaan, sillä ainakaan itse en ole laiva-ihminen - en vain yksinkertaisesti viihdy laivalla, ja yövyimme hotellissa yhen yön. Sää oli onneksemme meidän puolella ja sunnuntaina olikin jopa 24 astetta. 

Yövyimme Nordic Light Hotelissa, joka oli aivan Arlanda Express -aseman vieressä. Sijainti hotellilla oli ihanteellinen, keskustaan käveli noin kymmenen minuuttia ja koko oleskelumme ajan kuljimme kävellen. Hotelliamme vastapäätä oli saman ketjun hotelli, jonka aulasta pääsi Ice Bariin. Jos olet Tukholmassa pidemmän ajan suosittelen käymään tuolla jääbaarissa! Kesäsesonkien vuoksi baariin otetaan ainoastaan pöytävarauksella ja sinne pääsee muutkin kuin hotellin asukkaat!

Euroviisut oli alkamassa juuri vierailullamme Ruotsissa ja se näkyi kaduilla. Ihmisiä oli erityisen paljon kaduilla ja ravintolat olivat täynnä. Tähän saattoi vaikuttaa myös hyvä sää. Pääsimme myös käymään ABBA -museossa, jossa myös euroviisut olivat erittäin näkyvillä. Museo oli kaikin puolin ihana kokemus, se ei ollut pelkkä museo, jossa katselet esineitä, vaan ABBA -museossa pääset laulamaan karaokea, esiintymään ABBA -porukan kanssa sekä vastailemaan esimerkiksi tietovisoihin!

Kävimme myös HopOn HopOff -ajelulla. Tämä on sellainen perinne ainakin itsellä, jonne on pakko päästä jos on se mahdollisuus. Näillä bussimatkoilla näkee niin paljon ja kaikkea erilaista, mitä ei edes huomaa jos vain kiertelee kaupungissa.

Huomasimme myös, että ruotsalaiset eivät viettäneet äitienpäivää samana päivänä kuin me Suomessa, joten kaupat ainakin olivat auki normaalisti!

Miten olisi jos yllättäisit äitisi ensi vuonna ja ideoisit oman matkan äidille ja itsellesi? Hyvä muistaa, että lähellekin pääsee esimerkiksi lentäen (eikä vain laivalla), melkein samaan hintaan ja ehtii nähdä paljon enemmän itse kaupungista!














Ei kommentteja