BEAUTIFUL BERLIN












Olimme poikaystäväni kanssa viime lokakuussa Berliinissä. Matka oli hieman extempore, sillä varasimme matkan 2 viikkoa ennen lähtöä. Miksi? Meillä molemmilla oli töistä koko viikonloppu vapaa ja halusimme kovasti lähteä jonnekin! Ja miksi juuri Berliiniin? Poikaystävälläni oli aina ollut hinku päästä Saksaan, itse olen käynyt ainoastaan Hampurissa ja Münchenissä, ja molemmat halusimme nähdä Berliinin!

Ystäväni oli myös ollut Berliinissä muutaman kuukauden aikaisemmin joten sain häneltä muutaman hyvän vinkin ennen matkalle lähtöä! Jos olet lähdössä Berliiniin niin suosittelen lataamaan AppStoresta sovelluksen Berlin Travel Guide and Offline City Map! Sovellus oli meillä todella käytetty, siitä näkee kaikki ravintolat, kaupat, ostoskeskukset, nähtävyydet, kartat ja mikä parasta - sitä voi käyttää ilman internet-yhteyttä!

Berliini
+ Säät suosivat lomaamme! Lokakuun alussa oli vieläkin reilut 20 astetta lämmintä!
+ Nähtävyydet. Berliinissä on niin paljon nähtävää kuten Berliininin muuri, Brandenburgin portti, East Side Gallery ja Checkpoint Charlie.
+ Mahtavat shoppailumahdollisuudet. Mall of Berlin on paras paikka shoppailla ja sinne löytää helposti metrolla! Alexanderplatzissa on myös paljon kauppoja kuten Primark, jotai ei taas Mall of Berlinistä löydy.
+ Kulkuyhteydet. Käytimme ratikkaa ja metroa joka päivä, ja se auttoi huomattavasti liikkumista! Aluksi emme ymmärtäneet miten lippuja ostetaan tai käytetään, kunnes ystävällisesti ihmiset osasivat opastaa meitä.

- Hotelli. Laitan hotellimme miinuksen puolelle sillä olimme pettyneitä hotelliimme. Yövyimme Grand East Hotel Berlin -nimisessä hotellissa ja ainoa hyvä puoli hotellissamme oli siisteys. Hotellin valinta oli osaksi syytäni, sillä en ollut tarkastanut miten lähellä hotellimme olisi keskustaa - ja sehän oli kaukana. Kun varaatte hotellia tarkistakaa aina kartasta miten lähellä hotelli on keskustaa ja lentokenttää!  Myöskään luvattu Wi-fi ei toiminut hotellissamme muualla kuin aulassa..
- Oktoberfest. Meidän tuurillamme oli juuri Oktoberfest täydessä vauhdissa Saksassa. Kaupat ja ravintolat oli siis puolet lomastamme kiinni tämän pyhän vuoksi. Oli kyllä huvittavaa katsoa miten paljon ihmiset pystyivät kaljaa juoda!








Ei kommentteja